Duurzaam estafettestokje naar “Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen”

dinsdag 18 juli 2017

Op 18 juli kreeg Brigitte Gillissen als projectleider van de beweging ‘Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen’ het Duurzame Estafettestokje overhandigd door Gerard Keurhorst van Sanadome. Sanadome koos voor Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen vanwege het initiatief overgewicht te bestrijden en bewegen te stimuleren.

Het Duurzame Estafettestokje ‘reist’ sinds 2014 door de stad Nijmegen langs allerlei duurzame organisaties, wijken, stichtingen, evenementen etc. Degene die het stokje krijgt, bepaalt wie de volgende tijdelijke eigenaar wordt. Zo dagen Nijmegenaren elkaar elke maand uit met een nieuw thema op duurzaamheid. De maand juli heeft zorg en bewegen als thema. Meer informatie over het Estafettestokje en de thema’s vind je op http://www.greencapitalchallenges.nl/.

Wij zijn groen, gezond en in beweging Nijmegen

Nijmegenaren voelen zich gezond. Maar het kan nog veel beter. Veel mensen die zich gezond voelen, gedragen zich niet altijd gezond. Wij bewegen te weinig, bijna de helft van de volwassenen heeft overgewicht. Onze kinderen eten veel te weinig groente en fruit. Er zijn grote verschillen in de stad en de kosten voor de gezondheidszorg blijven stijgen. Dus niets doen is geen optie.

De komende tien jaar werken wij daarom samen om onze stad groen, gezond en in beweging te krijgen. Er zijn al veel goede dingen in gang gezet. Die zijn een voorbeeld voor anderen. Wij als initiatiefnemers (de gemeente Nijmegen, Radboudumc en GGD Gelderland-Zuid), organiseren ontmoetingen. Wij delen resultaten en kennis. Wij verbinden onderwerpen, mensen en partijen. Zo leren wij van elkaar. En natuurlijk geven wij zelf het goede voorbeeld in onze eigen organisaties.

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?