Nadenkende vrouw achter laptop

Workshop: Vitaal door de overgang

Locatie: GGD Gelderland-Zuid, Groenewoudseweg 275 Nijmegen
Startdatum: 26 september 2023, 15:30
Einddatum: 26 september 2023, 17:30
Voor wie: Partners & vrienden

Deze workshop is vol. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Heb jij jezelf weleens afgevraagd of je in de overgang bent? En wat de impact van deze levensfase kan zijn op je vitaliteit, gezondheid en werkplezier? Momenteel zijn in Nederland zo’n 1.8 miljoen vrouwen in de overgang. Gemiddeld 80% van deze vrouwen ervaart in meer of mindere mate fysieke, mentale en / of sociale klachten. De overgang doet gemiddeld gezien zijn intrede tussen het 45e en 55e levensjaar en is bij uitstek een levensfase die werk & privé behoorlijk op zijn kop kan zetten. De meest bekende overgangsklachten zijn opvliegers en nachtzweten. Maar ook vermoeidheid, pijnklachten, slaapproblemen, concentratieproblemen, angstklachten en stemmingswisselingen kunnen in dit rijtje thuis horen.

Dat kan écht anders!
De juiste kennis over de overgang en menopauze en praktische tips en tricks voor een vitale leefstijl kunnen fysieke, mentale en sociale klachten bewezen effectief verminderen.

Eigen regie
Dat is precies wat wij tijdens deze workshop van 1,5 uur gaan doen. Zorgen dat jij over de kennis en tools beschikt om keuzes te maken die jouw gezondheid, vitaliteit en werkplezier ten goede komen. Dit doen we aan de hand van de volgende thema’s:

 • De fysiologische veranderingen tijdens de overgang en menopauze
 • De vijf vitale pijlers voor meer energie, motivatie en veerkracht
  • Voeding
  • Beweging
  • Slaap
  • Ontspanning en ademhaling
  • Talent en motivatie

Aanmelden
Voor deze workshop is een beperkt aantal plekken beschikbaar van 25 deelnemers. Meld je dus op tijd aan door te mailen naar: samengezondwerken@ggdgelderlandzuid.nl

Heb je een vraag over deze activiteit? Ga dan naar samengezondwerken@ggdgelderlandzuid.nl. Wil je meer informatie over de Vitaliteitsweek? Neem dan contact op via vitaliteitwerkt@ggibnijmegen.nl.

Een selectie van onze partners

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?