NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen

NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen

Locatie: Gymnasion, Heyendaalseweg 141, Nijmegen
Startdatum: 27 mei 2024, 9:00
Einddatum: 27 mei 2024, 17:00
Voor wie: Iedereen

Met de Olympische en Paralympische Spelen en het EK voetbal als hoogtepunten belooft het weer een sportieve zomer te worden! Maar ondanks dat deze evenementen velen weten te boeien, weten we ook dat de meerderheid van de mensen niet voldoende sport en beweegt. Zoals de campagne van onder andere NOC*NSF ook aangaf: sport gaat niet vanzelf.

NIMMA Sportcongres: Niet nuilen, moar meedoen

De Radboud Universiteit, HAN Sport en Bewegen, ROC Nijmegen en de gemeente Nijmegen werken samen met maatschappelijke partners om sport en bewegen te stimuleren. In aanloop naar deze sportzomer organiseren wij dan ook samen het NIMMA Sportcongres: niet nuilen, moar meedoen.

Dit event, dat plaatsvindt op 27 mei in het Gymnasion in Nijmegen, staat in het teken van inspiratie, ervaringen en kennisuitwisseling op het gebied van beweegstimulering en aangepast sporten en bewegen. Op het programma staat onder andere: rolstoelvaardigheidstraining, esports voor inclusief sporten en bewegen, en het betrekken van je doelgroep bij innovaties en onderzoek. Dagvoorzitter Suse van Kleef zal de dag openen en in gesprek gaan met Tom Dumoulin en Kika van Es over de rol van topsport in beweegstimulering. Ook zal Kees-Jan van der Klooster zijn visie delen over sporten en bewegen met een beperking. Kortom, een leuke inspirerende dag!

Voor wie

De dag is gericht op professionals vanuit praktijk, beleid, onderwijs en onderzoek zoals: buurtsportcoaches, beleidsmedewerkers, gezondheidsmakelaars, bewegingsagogen, docenten, sportaanbieders, ergotherapeuten en meer!

Meer informatie en aanmelden

Wil jij in actieve en inspirerende sessies samen aan de slag? Schrijf je dan in! Meer informatie over het programma en inschrijving vind je hier.

Een selectie van onze partners

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?