Foto Aafke

Lunchsessie: veilige werkomgeving voor LHBTI+ personen

Locatie: ZOOM
Startdatum: 16 mei 2023, 12:30
Einddatum: 16 mei 2023, 13:00
Voor wie: Iedereen

Een inclusieve en veilige(re) werkomgeving voor LHBTI+ personen: hoe pak je dat aan en waar te beginnen?
Tijdens deze lunchsessie zal Aafke Uilhoorn ingaan op het creëren van een inclusieve en veilige(re) werkomgeving voor LHBTI+ personen.

Deze lunchsessie begint met de basics: wie valt er onder deze gemeenschap? Welke specifieke behoeftes kunnen er zijn? Hoe kun je deze op een respectvolle manier inventariseren en implementeren? De sessie gaat in het bijzonder in op transgender en non-binaire personen. Aafke zal onder andere toelichting geven over inclusieve communicatie en taalgebruik, genderneutrale toiletten en transitieverlof. Tijdens de sessie zelf is ook ruimte om vragen te stellen. Er wordt afgesloten met tips voor boeken, artikelen, podcasts e.d. om jezelf als deelnemer nog verder te verdiepen.

Aafke is non-binair, gebruikt de voornaamwoorden hen/hun, en zal hun kennis en ervaring delen op dit vlak. Hen is bestuurslid Zorg en Welzijn bij Transgender Netwerk, secretaris bij de stichting Treat it Queer en heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar de toenemende en veranderende behoefte aan transgenderzorg in Nederland, binnen het platform Diversiteit in Geslacht en Gender van de Radboud Universiteit en het Radboudumc (voor meer informatie klik hier). 

Aanmelden
Deze sessie vindt plaats op dinsdag 16 mei van 12.30 tot 13.00 uur via Zoom, hierbij de link om de sessie bij te wonen:
https://us02web.zoom.us/j/82378675820?pwd=SE5LS1M4T0dqUFdpemo1dEtrYm1QZz09
Meeting ID: 823 7867 5820
Passcode: GGiB

Je kan je nog steeds aanmelden via deze link om op de hoogte te blijven van toekomstige lunchsessies.

Aafke staat open voor suggesties vanuit deelnemers: dus heb je een thema of vraag in gedachten? Laat het dan vooral weten via het aanmeldforumlier of mail je vraag naar info@ggibnijmegen.nl. Dan zal Aafke dit waar mogelijk meenemen in de sessie.

De lunchsessies worden georganiseerd door de Werkgroep Mentaal Fit van 'Wij zijn Groen, Gezond in Beweging'!

Een selectie van onze partners

Voel jij ook die behoefte om Nijmegen groener en gezonder te maken?